Festevoks

Spørsmål:
Ofte får jeg glippetak med blå ekstra på -3 grader. Da bruker jeg å legge på et lag med Fiolett Special (V45), men det kan fortsatt glippe. Hva anbefaler dere å bruke da?

Svar:
Hvis det er litt fuktig og noen dager gammel (finkornet) snø så kan også V45 Fiolett Spesial glippe. Prøv helt enkelt et knepp mykere voks som V50 Fiolett (kanskje også VR55). Husk å legge på i flere lag i hele festesonen (ca. 60-65 cm). Bygg i ”pyramideform”.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørsmål:
Hvordan beregner jeg smørelengden på en ski for turgåing, og hvordan finner jeg ski med riktig spenn for meg?

Svar:
Smørelengden, dvs. festesonen til vanlig turbruk anslås til ca. 70 cm fra bakkant av helen og fremover (5 cm kortere når man smører med klister). De fleste turgåere har en tendens til å smøre for kort og få bakglatte ski. Smør derfor gjerne lengre fremover hvis det fortsatt er glatt.

Spennet bør være så mykt at legger du et vanlig A4 ark under skien og belaster denne med din fulle kroppstyngde så skal arket sitte fast. Belaster du begge skiene, dvs. halv kroppsvekt, skal arket kunne tas bort. For at festesmøringen skal fungere er det viktig at skiene er tilpasset din vekt. Ta deg derfor god tid hos sportshandleren når du skal velge ski.

SWIX FOKUS
Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


Fantastisk miljøforskningsprosjekt!
Swix tidobler forskningskapasiteten. Les artikkelen i Finansavisen, Lars K_Finansavisen .

Forrige (2 / 6) Neste