Skriv utSMØRETIPS FOR SESILÅMI

Værprognose for renndagen
Oppdatert: Fredag 21.03.2014 kl. 12.30
Kilde: http://www.yr.no/

Værprognosen sier skyet vær, snø og en del vind. Tempraturen i løypa vil gradvis bli lavere ettersom løypa stiger, og dette kan føre til fuktig føre fra start og tørrsnø, med mulig drevsnø over fjellet.

Temperaturer i traseen renndagen

Start Furestøyl

kl. 09.00   +1°C

    kl. 11.00   +2°C

Kvislevasskaret

kl. 09.00   -2°C

    kl. 11.00   -2°C

Mål Sinnes

kl. 09.00   +2°C

    kl. 11.00   +3°C

 

 

 

På grunnlag av YR.no sin værprognose og testing anbefaler vi følgende smørealternativer:

GLID
Alt. 1 - For de som tar det som en tur og vil ha god gli
LF8
glider smeltes inn med smørejern, avkjøles, skrapes av med plexisikling og børstes med bronsebørste T162 eller stålbørste T179.

Alt. 2 - For de som skal gå konkurranse
1. Smelt inn HF6. Avkjøles i ca. 15 minutter og skrapes av med en plexisikling. Børstes med Swix bronsebørste T162 eller stålbørste T179.
2. Varm inn Cera F FC8X. Bruk smørejern på ca. 165°C. Dra jernet raskt over sålen, hold relativt godt trykk på jernet. Det er ofte lettest å ta en side av midtranda av gangen. Vent ca. 10 min. børst pulveret vekk fra sålen med en hestehår- eller villsvinbørste.
3. Avslutt med Swix blå nylon poleringsbørste.

FESTE
• Rubb opp festesonen med slipepapir #100.
VG30 Grunnvoks smeltes inn med smørejern og avkjøles.
• Legg ett lag med V30 Blå, varmes lett inn med smørejern. Avkjøles.
• Legg deretter på1-2 lag med VR40 blå, og 2-3 lag VR55N. Korkes mellom hvert lag. (Antall lag med festesmøring avhenger av spenn på skia.)
Ta med VR45, VR55N, VR62 og VR70 for eventuell justering av feste før start og underveis. Skrape og kork med sandpapir bør være med.

Slik føre er spådd i morgen vil det være fuktig fra start og bli tørrere oppover på fjellet, det vil være vanskelig å få optimale ski hele veien. På test i dag var Zeroski et alternativ. Hvis nedbøren som er spådd uteblir så kan klister (KX35 eller K21S) med dekning være et alternativ.
Kom innom Swix/Sport 1 på start for siste oppdatering lørdag morgen.

God tur!

Sesilåmis hjemmeside.

SWIX FOKUS
Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


Fantastisk miljøforskningsprosjekt!
Swix tidobler forskningskapasiteten. Les artikkelen i Finansavisen, Lars K_Finansavisen .

Forrige (2 / 6) Neste