tips Følg oss på facebook
Vekst innen langrenn

Fra omkring 1970 begynte mange mellomeuropeere og nordamerikanere å gå turlangrenn. Norsk skiindustri stod godt rustet til å møte behovet for mer utstyr.

Større skisalg økte automatisk Swix’ omsetning utenfor Norden og i Nord-Amerika. Det åpnet seg nye, jomfruelige markeder der folk måtte instrueres i grunnleggende ski- og smurningsferdigheter.

Skigåing var i større grad folkesport i Norge enn i Sverige, og Astra mente at en slik virksomhet burde ligge i Norge. Gradvis overlot de flere oppgaver til den norske datterbedriften. I 1972 fikk Swix Norge det viktige ansvaret for eksport. Samme år begynte ungdommene Harald Bjerke og Leif Torgersen i Swix, henholdsvis som produktsjef og laboratoriesjef. Her fikk Swix inn to akademikere og gode skiløpere som skulle komme til å utføre et livsverk i skismurningens tjeneste.

I 1974 ble alt produkt- og forskningsansvar overført til Norge. Bare Martin Matsbo var igjen av smurningsfolkene hos Astra i Sverige.


Martin Madsbo og Leif Torgersen Axell 1973.

Print
SWIX FOKUS

Swix smøretips for

Svalbard Skimaraton

3. mai 2014

Oppdatert 23.04.14

Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


(1 / 5) Neste