tips Følg oss på facebook
Vekst innen langrenn

Fra omkring 1970 begynte mange mellomeuropeere og nordamerikanere å gå turlangrenn. Norsk skiindustri stod godt rustet til å møte behovet for mer utstyr.

Større skisalg økte automatisk Swix’ omsetning utenfor Norden og i Nord-Amerika. Det åpnet seg nye, jomfruelige markeder der folk måtte instrueres i grunnleggende ski- og smurningsferdigheter.

Skigåing var i større grad folkesport i Norge enn i Sverige, og Astra mente at en slik virksomhet burde ligge i Norge. Gradvis overlot de flere oppgaver til den norske datterbedriften. I 1972 fikk Swix Norge det viktige ansvaret for eksport. Samme år begynte ungdommene Harald Bjerke og Leif Torgersen i Swix, henholdsvis som produktsjef og laboratoriesjef. Her fikk Swix inn to akademikere og gode skiløpere som skulle komme til å utføre et livsverk i skismurningens tjeneste.

I 1974 ble alt produkt- og forskningsansvar overført til Norge. Bare Martin Matsbo var igjen av smurningsfolkene hos Astra i Sverige.


Martin Madsbo og Leif Torgersen Axell 1973.

Print
SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste