tips Følg oss på facebook
“Knappast interessant”

I 1971 fikk Jensen mange testvokser fra Martin Matsbo, gradert som ”interessant”, ”knappast interessant” og ”mycket interessant”.

En dag sluddet det hos Jensen på Lillehammer. Det var perfekt testvær for problemføre. Han gjorde som vanlig, smurte hver ski med ulik voks og strøk oppover i skogen. Det gikk trått og det glapp, og det ble mange stopp for å legge på 20-30 medbrakte vokser og skrape det av.

Men en merket ”knappast interessant” gled bra og ga perfekt feste på halvtørr snø. Jensen hadde aldri kjent noe lignende under tilsvarende forhold. Han dro hjem og ringte Matsbo: ”Nå har vi funnet den.”

En resept kalt K-779 fikk navnet Blå Extra. På rett føre og riktig brukt ga den god glid og bra feste. Smurningen ble en klassiker. Swix har solgt millioner av bokser med Blå Extra.

Swix gjenvant lederposisjonen også blant eliten, i en tid da langrenn kom på moten i flere land.

Blue Extra 1995

Blue Extra 2006-07Print
SWIX FOKUS
Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


Fantastisk miljøforskningsprosjekt!
Swix tidobler forskningskapasiteten. Les artikkelen i Finansavisen, Lars K_Finansavisen .

(1 / 5) Neste