tips Følg oss på facebook
“Knappast interessant”

I 1971 fikk Jensen mange testvokser fra Martin Matsbo, gradert som ”interessant”, ”knappast interessant” og ”mycket interessant”.

En dag sluddet det hos Jensen på Lillehammer. Det var perfekt testvær for problemføre. Han gjorde som vanlig, smurte hver ski med ulik voks og strøk oppover i skogen. Det gikk trått og det glapp, og det ble mange stopp for å legge på 20-30 medbrakte vokser og skrape det av.

Men en merket ”knappast interessant” gled bra og ga perfekt feste på halvtørr snø. Jensen hadde aldri kjent noe lignende under tilsvarende forhold. Han dro hjem og ringte Matsbo: ”Nå har vi funnet den.”

En resept kalt K-779 fikk navnet Blå Extra. På rett føre og riktig brukt ga den god glid og bra feste. Smurningen ble en klassiker. Swix har solgt millioner av bokser med Blå Extra.

Swix gjenvant lederposisjonen også blant eliten, i en tid da langrenn kom på moten i flere land.

Blue Extra 1995

Blue Extra 2006-07Print
SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste