tips Følg oss på facebook
Miljø og voks

SWIX-produkter og miljø
Helt siden starten i 1946 har vi hatt forskning og utvikling som våre viktigste satsningsområder. Dette har gjort at SWIX i dag kan tilby de aller beste produkter til skiløpere på alle nivåer. Skismøring fra SWIX skader ikke miljøet og inneholder ingen giftige komponenter.

Swix kan derfor bekrefte følgende:

  • Swix smøring skader ikke omgivelsene.
  • Swix følger til en hver tid gjeldene regelverk fra Statens Forurensningtilsyn og tilsvarende organisasjoner utenlands.
  • Swix klassifiserer og merker alle sine produkter i henhold til gjeldene bestemmelser.
  • Swix følger regelverket vedrørende oppdatering og distribusjon av sikkerhetsdatablader.
  • Swix anvender full-raffinerte vokser, som også er godkjent som matvareemballasje.
  • Såkalte «naturvokser» (voks med animalsk eller vegetabilsk kilde) er ikke mer «naturvennlige» enn de vokstyper Swix anvender. Studier har vist at voksens råvarekilde er viktig for sluttproduktets miljøpåvirkning.
  • Begge voksgrupper er bio-nedbrytbare og man kan ikke påvise miljørisiko ved bruk.
  • Som verdens ledende produsent av skismøring er vi klar over vårt ansvar når det gjelder dokumentasjon vedrørende miljørisiko ved bruk av voks til all vintersport.

En konsekvens av dette er at vi har kontinuerlig fokus på miljøbevissthet i vår produksjon, i våre valg av råvarer, bruk av resirkulerbar emballasje etc. Resultatene skaper grunnlag for våre videre valg.

Print
SWIX FOKUS
Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


Fantastisk miljøforskningsprosjekt!
Swix tidobler forskningskapasiteten. Les artikkelen i Finansavisen, Lars K_Finansavisen .

Forrige (2 / 6) Neste