tips Følg oss på facebook
CERA F

Swix Cera F er smøringsvalget når det ypperste av glidegenskaper er påkrevd. Produktene er laget for å oppnå optimal kontakt med de beste typer av belegg på ski og snowboards. Da Swix introduserte CERA F på markedet i 1987 var det en teknologisk revolusjon.

Felles for samtlige CERA F-vokser er følgende unike kombinasjon av karakteristiske egenskaper:

  • Meget høy renhetsgrad. 
  • Meget lav kritisk overflatespenning. 
  • Meget stor friksjonsnedsettende evne. 
  • Eksepsjonell vannavstøtende evne.
  • Frastøter smuss, skitt og oljer. 
  • Kjemisk inert (ikke reaktiv) og stabil. 
  • Termisk stabil opp til ca. 400°C.

Oppsummert betyr dette optimal glid over lengst mulig tidsrom og distanse, og klart bedre enn vanlige parafinvokser. Swix Cera F produkter inneholder ikke giftige komponenter og er ikke skadelige for miljøet.

  FC4X
Temperaturområde fra -10°C til -20°C. Anbefalt smørejerns temp: 165°C. Et ”kaldpulver” som fungerer bra i alle snøforhold og er perfekt for å minimere tørr friksjon.
Dette pulveret er helt nytt for Cera Nova X lanseringen og godt testet de siste årene. Det har fungert bra i kalde forhold i World Cup, både i langrenn og alpint og er et klart førstevalg når temperaturen er lav.
Anbefalt underlagsvoks er HF04X, HF04BWX eller LF04X.
  FC5X
Temperaturområde fra -3°C til -15°C. Anbefalt smørejerns temp: 160°C.
Identisk med vårt tradisjonelle FC100 pulver, et kaldt pulver som har vist gode resultater i mange år, og som er en klar vinner under kalde forhold. Tester har vist best resultater i omdannet og gammel snø, men pulveret kan også brukes med godt resultat i ny snø. Lavt smeltepunkt gjør det enklere å bruke.
Anbefalt underlagsvoks er HF05X, HF05BWX eller LF05X.
  FC6X
Temperaturområde fra -1°C til -10°C. Anbefalt smørejerns temp: 165°C.
Et pulver for ny og finkornet snø, men som også gir gode resultater på omdannet snø.
Utviklet for Cera Nova X-linjen og har vist gode resultater i tester de siste 3 årene. Allerede en favoritt blant flere servicemenn. Lavt smeltepunkt gjør det enklere å bruke.
Anbefalt underlagsvoks er HF06X, HF06BWX eller LF06X.
  FC7X
Temperaturområde fra +2°C til -6°C. Anbefalt smørejerns temp: 160°C.
Et pulver utviklet for normal vinterforhold fra rundt frysepunkt og kaldere.
Fra den kalde siden virker dette pulveret best inntil du får en ”suge” følelse i sporet, da er FC08X et bedre valg.
Anbefalt underlagsvoks er HF07X, HF07BWX eller LF07X.
  FC8X
Temperaturområde fra -3°C til +4°C. Anbefalt smørejerns temp: 165°C.
Vårt klassiske og bestselgende FC08X pulver er videreført i den nye linjen. En ganske enkel beslutning siden vi ikke har funnet et bedre pulver i dette området.
Det bare bekreftet for oss at dette pulveret fungerer svært godt, og har en vel fortjent plass i den nye linjen.
Et allsidig pulver under alle forhold på begge sider av frysepunktet. Et sikkert valg.
Anbefalt underlagsvoks er HF08X, HF08BWX eller LF08X.
  FC10X
Temperaturområde fra 0°C til 15°C. Anbefalt smørejern temp: 170°C.
En videreføring av FC010X som har vist seg for bra til å bli droppet i den nye linjen.
Styrken til FC10X er våte forhold fra 0°C og varmere. Mye brukt i løpet av vårsesongen med smeltende eller fallende våt snø.
Anbefalt underlagsvoks er HF10X, HF10BWX eller LF10X.
 

HVC flytende topping – 100% Fluorcarbon
Vår nye flytende topping som kombinerer dagens mest avanserte råmaterialer og teknolog, i banebrytende nye racing produkter. Det ligger flere år med utvikling og intensiv testing bak HVC og vi er stolte av å endelig kunne presentere de ferdige produktene for markedet.

HVC skal brukes som siste lag når man smører for renn på toppnivå.

HVC Cold
FC60LC 50 ml.
+2ºC til -10ºC. Flytende topping produkt for racing. Meget enkel å påføre med filt applikatoren som sitter på flasken. Krever ingen etterbehandling, så etter påføring er skiene 100% konkurranseklare.
HVC Cold fungerer aller best ved luftfuktighet over 70% og sammen med Cera F pulver, men det kan også legges rett på HFX eller LFX glider med meget godt resultat.
En flaske holder til 10-12 par skøyteski, 13-15 par klassiske ski eller 6-8 par alpinski.
HVC Warm
FC80LC 50 ml.
-2ºC til +10ºC. Flytende topping produkt for racing. Meget enkel å påføre med filt applikatoren som sitter på flasken. Krever ingen etterbehandling, så etter påføring er skiene 100% konkurranseklare.
HVC Warm fungerer best sammen med Cera F pulver, men kan også legges rett på HFX eller LFX glider med meget godt resultat.
En flaske holder til 10-12 par skøyteski, 13-15 par klassiske ski eller 6-8 par alpinski.


Cera F Rocket flytende topping – 100% fluorocarbon
Swix flytende Cera F er en økonomisk måte å dra nytte av Cera’ens unike glidegenskaper. Dette betyr at flytende Cera F er et godt alternativ innen alpint, snowboard, freeride og langrenn.

• Prisgunstige og lette å legge på.
• Godt mottatt innen både alpint og langrenn.
• Egner seg like godt til junior løpere som til topp racing.
• Rask og enkel pålegging!
Cera F Cold Rocket Spray
FC6AC 70 ml.
Flytende fluorkarbon topping for kalde forhold, +2°C to -10°C. Rocket Cold gir størst effekt når luftfuktigheten er høy.
Brukes som siste lag ovenpå Cera F pulver eller sprayes og mikses i pulveret. Gir også meget godt resultat som siste lag på HFX, HFBWX eller LFX glider. Et rimeligere alternativ til HVC.
Cera F Cold Rocket Spray
FC8AC 70 ml.
Flytende fluorkarbon topping for fin- og grovkornet snø i temperaturområdet -2°C til +10°C.
Brukes som siste lag ovenpå Cera F pulver eller sprayes og mikses i pulveret. Gir også meget godt resultat som siste lag på HFX, HFBWX eller LFX glider. Et rimeligere alternativ til HVC.


Cera F Turbo topping i blokk – 100% fluorocarbon
Cera F Turbo er sintret pulver som leveres i 20 grams blokker. Brukes vanligvis som topping eller alene på sprintrenn og på korte distanser for juniorer.

Konsistensen gjør disse gliderne enklere å legge på enn pulver for uerfarne smørere. De er også et økonomisk alternativ til pulver for juniorløpere. Turbo’ene kan brukes direkte på glidere fra Cera Nova X serien eller som «topping» på Cera F pulver for å oppnå en ekstra effekt på de første kilometerne.
Cera F Solid Cold Turbo
FC6XS 20 g.
100% fluorkarbon i fast blokk. +2°C til -15°C. Forbedret for alle snøforhold. Brukes alene eller som en avsluttende «akselerator».
Cera F Solid Warm Turbo
FC8XS 20 g.
100% fluorkarbon i fast blokk. -2°C to +15°C. Dekker de vanligste vinterforhold. Brukes alene eller som en avsluttende «akselerator».


PÅLEGGINGSMETODER FOR CERA F

Vi anbefaler å besøke RACING seksjonene i Swix School for utførlig informasjon om de forskjellige påleggingsteknikkene for våre Cera F produkter.

SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste