tips Følg oss på facebook
HFX-vokser – Høyt fluorkarboninnhold

HF betyr «høyt fluorkarboninnhold». Det finnes seks vokser i denne gruppen som er basert på hydrokarbonvokser med høy prosentandel av en fluorkarbon med et lavt smeltepunkt. Produktene har fremkommet som en videreføring av Cera F-teknologien. Voksene gir meget god gli og høy akselerasjon. De har et bredt bruksområde, og er slitesterke og smussavstøtende. HFX-produktene kan meget vel brukes alene som rennvoks, men den optimale kombinasjon er en HFX-voks som underlag med Cera F utenpå. Spesielt under forhold med høy luftfuktighet oppnår man de beste gliegenskaper med HFX-vokser, sammenlignet med tradisjonell smøring. Leveres i pakninger på 40 og 180 gram.

  HF04X
Temperaturområde fra -12°C til -32°C.
Anbefalt smørejerns temp: 155°C.
En ny kald voks med nanoteknologi spesielt utviklet for forhold med tørr friksjon. Fordelen med fluor i så kalde temperaturer er når luftfuktigheten er spesielt stor, dvs. over 80%.
Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F pulver, som FC04X.
  HF05X
Temperaturområde fra -8°C til -14°C.
Anbefalt smørejerns temp: 150°C.
5-Serien er helt ny for Cera Nova X-linjen, og utfyller gapet i hardhet mellom 4 og 6-voksene. Dette var etterspurt fra alpin og har blitt brukt med stor suksess i World Cup de to siste sesongene. Langrenn har også gradvis oppdaget HF05X og vi ser stadig flere og servicemenn som foretrekker denne voksen under kalde forhold.
Lavt smeltepunkt sammenlignet med 4-serien gjør den enklere å arbeide med, uten å ofre de gode gli egenskapene under kalde forhold.
Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F pulver, som FC05X.
  HF06X
Temperaturområde fra -5°C til -10°C.
Anbefalt smørejerns temp: 145°C.
Vår standard HF6 glider har vist seg å være for god til å bli droppet, og er derfor videreført som HF06X i den nye Cera Nova X-linjen. Dette er en veldig populær voks i alpint og langrenn, og er en meget god voks både på kunstsnø og natursnø. Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F, som FC06X og HVC Cold (FC60L).
  HF07X
Temperaturområde fra -2°C til -8°C.
Anbefalt smørejerns temp: 140°C.
En ny voks med en forbedret reseptur, som har vist seg å være betydelig bedre enn den gamle HF7. En allsidig voks egnet for normale vinterforhold under frysepunktet. Hardheten gjør den enkelt å arbeide med og lettere å få et godt sluttresultat. Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F, som FC07X og HVC Cold (FC60L).
  HF08X
Temperaturområde fra -4°C til +4°C.
Anbefalt smørejerns temp: 130°C.
En videreføring av den klassiske HF8 som er en legendarisk voks innen racing. Det siste tiåret har denne voksen bidratt til en rekke OL og VM medaljer i alle ski disipliner. Dens mykhet og høye fluor innhold gjør den perfekt i forhold på begge sider av frysepunktet. Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F, som FC08X og HVC Warm (FC80L).
HF10X
Temperaturområde fra 0°C til +10°C.
Anbefalt smørejerns temp: 120°C.
En ny voks i Cera Nova-X linjen som er gjort litt hardere enn den gamle HF10. Våre testresultater viser at en litt hardere voks fungerer bedre i dette området sammenlignet med den gamle resepturen. Spesielt merkbart er dette når den brukes alene. Justert hardhet gjør også voksen mer slitesterk enn før. Voksen kan brukes som racing voks alene eller som underlagsvoks for Cera F, som FC10X og HVC Warm (FC80L).
 
SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste