tips Følg oss på facebook
CHX-vokser – hydrokarbonvokser

CHX står for hydrokarbon. Innenfor denne gruppen er det ikke tilsatt fluorkarbon. De er basert på 100% fullraffinerte petroleumsvokser og syntetiske parafiner. Voksene innenfor denne familien er fullverdige produkter til trening og renn bruk. De kalde voksene kan fint benyttes alene. Fargekoding og bruksområder korresponderer med HFX- og LFX-linjene. CHX-voksene har noe dypere fargetoner enn LFX-voksene. Alle voksene leveres i pakninger av 60, 180 og 900 gram unntatt CH3 som inneholder 30 gram.

CH03X
CH3X Pulver for ekstremt kalde forhold,
Temperaturområde fra -12°C til -32°C.
Et spesialpulver av syntetisk hydrokarbonvoks som brukes for å øke øvrige voksers holdbarhet og redusere slitasje på belegg. Når sålen vil bli utsatt for stor slitasje fra f.eks. nylagt kunstsnø, legges dagens voks på og varmes inn først. Mens voksen fortsatt er flytende/varm fordeles CH3X utover sålen. Så varmes CH3X pulveret inn i vokslaget. Avkjøl, skrap av og børst vekk overskytende voks.
  CH04X
Temperaturområde fra -12°C til -32°C.
Anbefalt smørejerns temp: 155°C.
En ny kald hydrokarbon voks for ekstrem kulde, som perfekt kan brukes alene som en racing voks når luftfuktigheten er lav. Den fungerer svært godt på kunstsnø og har svært god holdbarhet.
I den varmeste delen av temperaturområdet, og ved høy luftfuktighet, vil Cera F pulver, som FC04X øke ytelsen.
  CH05X
Temperaturområde fra -8°C til -14°C.
Anbefalt smørejerns temp: 150°C.
5-Serien er helt ny i Cera Nova X-linjen, og utfyller hardhetsgapet mellom 4 og 6-voksene. Den er enklere å bruke enn 4-serien, men gir fremragende gli egenskaper innenfor sitt temperaturområde, og har god holdbarhet.
Voksen kan brukes som en racing voks alene, men er ofte brukt som underlagsvoks for Cera F pulver, som FC05X.
  CH06X
Temperaturområde fra -5°C til -10°C.
Anbefalt smørejerns temp: 145°C.
Vår standard CH6 har vært en suksess i Cera Nova systemet, og gjennom omfattende testing har vi har ikke funnet noe bedre.
Dette er en økonomisk trenings og racing voks, samt en grunnprepareringsvoks for kald ski. CH06X har høy holdbarhet og fungerer godt i de fleste snøforhold, også på kunstsnø og isbreer. 
  CH07X
Temperaturområde fra -2°C til -8°C.
Anbefalt smørejerns temp: 140°C.
En ny og forbedret voks som fungerer godt i normale vinterforhold under frysepunktet. Hardheten gjør den enklere å arbeide med og det er lettere få et godt sluttresultat.
Det er en økonomisk trenings og racing voks samt en god allround grunnprepareringsvoks. 
  CH08X
Temperaturområde fra -4°C til +4°C.
Anbefalt smørejerns temp: 130°C.
En videreføring av vår standard CH8. En økonomisk trenings og racing voks, og grunnprepareringsvoks for varm ski. Lett å smelte og svært praktisk å arbeide med.
CH10X
Temperaturområde fra 0°C til +10°C.
Anbefalt smørejerns temp: 120°C.
En ny voks i Cera Nova X-linjen som er litt hardere enn den gamle CH10
Testresultatene viser at en hardere voks fungerer bedre i svært våt snø. Justert hardhet gjør den mer holdbar enn før. God voks for base grunnpreparering og trening. I racing anbefaler fluoro voks i temperaturområdet.
 
SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste