Børster / Børsting

Spørsmål:
Skal en bruke nylonbørste som "sluttfinish" etter å ha benyttet en bronsebørste for å børste frem strukturen i skiene etter pålegging av glider? Dere oppgir gjerne antall drag. Hva skal en se etter for å være sikker på rett antall drag med bronsebørsten? Antall drag kan vel variere veldig avhengig av glider, ski, kraft og type børste?

Svar:
Ja det er riktig at antall drag vil variere med hvor skarp siklingen er, hardheten på voksen, kraft etc. Poenget er at all synlig voks skal vekk slik at strukturen kommer til syne. Dette betyr dog ikke at du skal "børste vekk" sålen. Bruk en del kraft i noen kortere og flere lengre drag til den ser fin ut og det ikke kommer noe "voksstøv" av sålen. Deretter avslutter du med blå nylonbørste. Husk på forhånd å sikle med en skarp plexi sikling og ikke bruk makt med denne.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørsmål:
Det står f.eks. at stålbørsten brukes med glider, mens bronsebørsten brukes ved voks. Hva er forskjellen? I mitt hode, i alle fall på norsk, er voks smurning, mens glider er glidvoks.

Svar:
Dette er forvirrende ja. Voks og glider er her det samme, men: Stålbørsten brukes noen ganger gjennom sesongen for å åpne struktur og porene i sålen, samt gjøre den mottagelig for voks og Cera F. Nettopp ved hyppig bruk av Cera er det viktig at man bruker stålbørsten noen få drag etter hver innvarming. Bronsebørste brukes alltid etter vanlig voks (CH, LF eller HF), ikke til Cera F.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørsmål:
Skal man børste med Bronsebørsten helt til det ikke kommer mer voks eller skal man avslutte tidligere og evt. gå over med mykere børste til slutt?

Svar:
Poenget er å fjerne "voksbelegget" slik at strukturen kommer til syne. Dette gjør du enklest med bronsebørsten. En blå nylon børste vil fjerne de minste partiklene som er igjen og polere sålen slik at den blir fin og glatt.

SWIX FOKUS
Swix Vistech® tildeles Merket for God design!
Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket og belønnes med Merket for God design. Les mer i pressemeldingen: SwixVistech_MerketforGodDesign SwixVistech_MerketforGodDesign 
Swix App problemer
Smøre Appen har vært under oppgradering i høst/tidlig vinter derfor har mange opplevd at den ikke fungerer. Statusen er nå at iOS versjonen er operativ. Den androide versjonen er fortsatt under oppgradering; vi oppdaterer med nye produkter/bilder som tilfredsstiller oppløsningen på androide skjermer. Vi beklager og jobber på spreng med å løse dette så raskt som mulig.


Fantastisk miljøforskningsprosjekt!
Swix tidobler forskningskapasiteten. Les artikkelen i Finansavisen, Lars K_Finansavisen .

(1 / 5) Neste