Hvordan komme i gang

Finn en fin runde enten på vei eller på sti i skogen. Det er bra om runden har litt variert terreng. Mosjonen skal foregå i ”snakke-tempo”. Hvis du ikke greier å føre en samtale går du for fort. Start med å finne en behagelig rytme. Etter 10-15 minutter har alle kroppens systemer fått en god oppvarming. Dersom du vil ha litt større effekt på styrke, forbrenning, hjerte og lunger er det fint om du har en løype som varierer med litt slake motbakker. Da er det lettere for deg å kjenne at du kan ta i mer med overkroppen.

Kondisjonstreningen bør vare minimum 20 minutter. Du kan enten gå denne som en runde i variert terreng eller finne en fin motbakke hvor du kan gå intervalltrening hvor du veksler mellom høyere og lavere intensitet. Dragene på intervalltrening kan variere fra et halv minutt til flere minutter. Ikke gå fortere enn at du synes det er gøy og kan holde en god stil med aktivt bruk av stavene. Mot slutten av turen kan du roe ned litt og nyte at du har gitt kroppen din en god porsjon med frisk luft, mental avkobling, naturlig bevegelse, sirkulasjon og styrke. Gi muskler og sener en god uttøyning til slutt. På en time har du mulighet til å gi kroppen en god trening og du vil merke at overskudd og velvære øker etter slike turer. Lykkepille-effekten fra kroppen etter en helhetlig aktivitet ute i naturen gir deg en god mental rus etter hver tur.

Treningsprogram

Nordic Walking innebærer en lav skade- eller overbelastningsrisiko. Det er likevel viktig at du varierer treningen med annen type trening. I starten kan du gjerne begynne med to Nordic Walking-turer i uken på 30-60 minutter. Trener du 2-3 ganger i uken med Nordic Walking vil du fort merke fremgang.

SWIX FOKUS
Menneskekroppen er skapt for bevegelse, og menneskesinnet for opplevelse. Swix gir deg nå det beste fra begge verdener med Nordic Walking – treningsformen som lader deg helt ut fysisk og helt opp psykisk.