tips Følg oss på facebook
Swix Cera NovaX - Historien

For mer enn 19 år siden, ett år etter vinter-OL på Lillehammer i 1994, lanserte Swix Cera Nova systemet. Dette var et resultat av omfattende tester utført både før og under lekene, og gjorde det mulig å sette sammen et unikt og logisk system basert på fire ulike temperaturområder. Med alt fra hydrokarbon til fluorbaserte smøringer dekket Cera Nova Systemet ethvert behov en skiløper måtte ha både for trening og konkurranseløp på øverste nivå. Den logiske oppbyggingen av systemet gjorde det enkelt for skiløperen å finne riktig smøring innenfor hvert temperaturområde. For første gang kunne ett, unikt skismøring system dekke alle behov innenfor både alpint og langrenn (både skøyting og klassisk).


Siden lanseringen har Cera Nova vært det mestselgende skismøringssystemet i verden. Systemet er like populært blant smørespesialistene på World Cup lagene som blant vanlige skientusiaster. Systemet har vært oppskriften på suksess i alle store mesterskap gjennom de siste to tiårene, og anført av den berømte Cera F har skismøringen vunnet flere OL- og VM-medaljer enn noen annen skismøring i verden.

Opp gjennom årene har systemet vært gjenstand for en rekke oppdateringer og justeringer for å holde følge med forbedringer i råmaterialer, oppbyggingen av fluor og den generelle utviklingen innen skismøring. Dette har vært nødvendig for å befeste posisjonen som den ubestridte ener innen skismøring på verdensbasis.

Likevel bestemte Swix for 3 år siden å lansere et nytt utviklingsprosjekt innen skismøring. Prosjektgruppen ble satt sammen med mer enn 20 personer plukket blant Produktutviklere, forskere fra FoU-avdelingen, serviceteknikere fra World Cup lagene samt smørespesialister fra hele verden. Målsettingen var klar. Man ønsket ikke bare å introdusere et par nye smøringer eller gjøre visuelle endringer av den eksisterende linjen. Cera Nova linjen skulle gjennomgå en total fornyelse og det nye prosjektet fikk navnet Cera Nova X!

Prosjektet ble delt i tre delprosjekt: Testing, produktpresentasjon og design. Blant disse var uten tvil oppgaven med å utvikle formuleringer med forbedrede egenskaper, den vanskeligste oppgaven. Vi ønsket å utfordre de eksisterende formuleringene i Cera Nova systemet for å kunne evaluere og bestemme om det var nødvendig med endringer. For å danne oss en basis å vurdere i forhold til, gjennomførte vi mer enn 800 tester i felt ved viktige skidestinasjoner rundt om kring i hele verden. Testene ble utført for samtlige temperaturområder både for langrenn og alpint. Dette var vår eneste mulighet til å sette det gamle systemet på prøve, og det krevde en enorm innsats fra vår konkurranse service gruppe og fra FoU-avdelingen. Vi startet med å utvikle en avansert testplan som alle måtte følge. Bare på den måten kunne vi etablere holdbare statistikkdata som grunnlag for utprøvingen i prosjektet. Dette ga oss en mulighet til å avdekke hvilke skismøringer vi kunne beholde i systemet og hvilke som måtte forbedres. Vår konkurranse gruppe har levert testrapporter fra alle mulige ulike snøforhold, fra skitunnellen i Torsby (Sverige) til Sochi (Russland) og Canmore (Canada).

I tillegg til våre interne tester har ulike prosjektsmøringer blitt testet ut i World Cup sammenheng de siste to årene. Det tette samarbeidet med serviceteknikere og deres verdifulle tilbakemeldinger har bidratt til å kvalitetssikre vår egen interne testing.

Gjennom hele Swix lange historie har det aldri tidligere blitt gjennomført et lignende testopplegg. Et stort antall glitester har blitt gjennomført, analysert og matet inn i vår omfattende database, alt i den hensikt å finne de små marginene som utgjør hele forskjellen.

I løpet av våren 2014 vil de første leveransene av Cera Nova X være klar ved vår fabrikk i Lillehammer, Norge. Vårt produksjonsteam har lang erfaring og samtlige nye skismøringer som leveres fra vår fabrikk vil være av ypperste kvalitet. En fullstendig ny og innovativ emballasje som inkluderer innvendig merking, kraftigere sidestøtte og hengslet lokk vil bli utviklet.

Med et fullstendig nytt designuttrykk, inspirert av X-en i vårt varemerke, mener vi at det endelige produktet vil møte de høyeste forventninger i markedet og sette en ny standard for skismøring for det neste tiåret.

Nyt opplevelsen med Cera NovaX – Marginene på din side!


Hver voks i Cera Nova systemet kjennetegnes ved:
• Kategori - FC, HF, LF, CH.
• Tall - eksempelvis 4, 6, 7, 8, 10.
• Farge - eksempelvis grønn, blå, fiolett, rød, gul.
• Påleggingstemperatur - anbefalt temperatur på smørejernet er relatert til voksens smeltepunkt.
• Temperaturområde.
NB! Alle temperaturområder på Swix produkter er lufttemperaturer målt i skyggen.

Alle Cera Nova vokser er sammensatt for å oppnå best mulig gli innenfor oppgitt temperaturområde gjennom:
• Best mulig vannavstøtende evne.
• Best mulig slitestyrke.
• Best mulig inntrengningsevne i sålen.
• Best mulig smussavstøtende evne.
• Reduserer oxydasjon og antistatiske fenomener.

Det vil foregå en kontinuerlig oppdatering basert på nye testresultater fra Swix Racing Service og egne testteam, samt verdifulle tilbakemeldinger fra de beste servicefolkene som arbeider i World Cup-sammenheng.

Print
SWIX FOKUS
Swix kjøper Skisporet AS
Swix blir majoritetseier i Skisporet.no, markedets ledende nettportal for nett og mobilbasert prepareringsstatus av langrennsløyper. Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS Pressemelding - Swix kjøper Skisporet AS 
Vasaloppet og Swix utvider samarbeidet
Vasaloppet vil fra og med sesongen 2014/15 utøke sitt samarbeid med Swix til også å innebefatte rollen som stavleverandør. Pressemelding Vasaloppet Swix Pressemelding Vasaloppet Swix 
Storsatsning fram mot VM i skiskyting i 2016
(Oslo, 3. juni 2014) I dag går startskuddet for Swix og Norges Skiskytterforbunds satsning fram mot VM i skiskyting 2016 i Holmenkollen. Rekruttering og breddeidrett er en viktig del av samarbeidet mellom NSSF og Swix. Sammen med skiskytterstjernene skal nye talenter løftes fram.

Fotokonkurranse!
Vi ønsker å kjenne på den gode følelsen i skisporet. Send oss dine beste bilder av langrennsløpere kledd i Swix teambekledning: hakon@original.no

Les mer om konkurransen her.

(1 / 6) Neste